»Od leta 2014 raste število ljudi, ki se spopadajo z lakoto, pri čemer pa vsak dan izgubimo oz. zavržemo na tone užitne hrane. Zato je nujno zmanjšati izgube hrane in količino odpadne hrane.«
»Podatek, da se ena tretjina proizvedene hrane zavrže, moramo spremeniti, kar pomeni, da moramo spremeniti tudi sebe in družbene norme. V Sloveniji smo že pripravili strategijo za zmanjševanje izgub in odpadne hrane v verigi preskrbe s hrano, ki naslavlja celotno verigo in vključuje več sektorjev.«
»Predlog na ravni EU-ja je znižati količino odpadne hrane na prebivalca v trgovini na drobno, obratih prehrane in gospodinjstvih za 30 odstotkov do leta 2030 ter za 10 odstotkov v predelavi in proizvodnji.«
»Želimo si, da bi se količina odpadnega tekstila precej zmanjšala.«
»Uživajte lahko hrano in pijte zadostno količino tekočine.«
»Količino virusa v odpadnih vodah merimo, ker okuženi ljudje izločajo virus prek blata.«
»Zavzemamo se, da bi si celotna veriga preskrbe s hrano prizadevala za manj izgub hrane in odpadne hrane.«
»Spomladi smo zaznali izredno majhno količino koronavirusa, je pa začela septembra naraščati, eksponentno naraščati oktobra, začetek novembra je bil vrh, nato se je naraščanje ustavilo, od takrat dalje pa se količina virusa ne spreminja zelo.«
»Odgovori nekaterih pa so nas nekoliko presenetili. Recimo proizvajalec mačje hrane nam je pojasnil, da so se za zmanjšanje količine mačje hrane odločili, ker veliko število mačk prvotne količine hrane ne poje v enem obroku.«
»Gre za poročanje o količini vrednosti hrane, dane na trg iz uvoza.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju